SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Zmiksowane płatki owsiane

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Kazda obrobka powoduje zwiekszenie sie ig, nei tylko termiczna.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 7822 Data: 2007-09-11 18:00:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • weglowodany w odrzywkach

    Post
    Odżywki i suplementy

    Jakakolwiek obróbka, nie tylko termiczna. Tutaj chociazby z racji rozdrobnienia.

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 3003 Data: 2009-08-16 12:22:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kalorycznosc

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. Tak, nie maja wody, ktora stanowi wiekszosc ciezaru owocow i warzyw 2. Sa to zmiany na tyle male, ze nie warto ich brac pod uwage, jednak kazda obrobka mechaniczna i termiczna zwieksza ig pokarmu

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1280 Data: 2005-04-27 13:41:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Płatki owsiane

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie, nie tracą. Obróbka produktu, szczególnie termiczna może podnosić indeks glikemiczny produktu, ale szczerze mówiąc, NIE MA SIĘ CO TYM PRZEJMOWAĆ. Miksuj i jedz śmiało, smacznego ;)

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1907 Data: 2011-11-05 12:32:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • smażenie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Każda obróbka mechaniczna i termiczna zwiększa ig.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1742 Data: 2005-10-19 14:52:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozpuszczona czekloada

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    10g czekolady = 30kcal (przykładowo) Wrzucisz 10g czekolady do 100g wody czyli: w 110g roztworu będą takie same wartości jak w 10g czekolady, czyli 30kcal) Ale jeśli weźmiesz np. 20g takiej mieszanki to będzie tam około 6kcal Ale wszystko się sprowadza do tego, że obróbka wodna/termiczna nie zmienia wartości energetycznych i makroskładinków [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 614 Data: 2012-08-14 10:20:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowany filet z piersi kurczaka

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Makro jest podawane na 100g produktu przed obróbką, filet będzie miało ok 22g białka, przy czym przez obróbkę termiczną może nieco stracić.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 653 Data: 2022-01-07 14:22:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)